JÁTÉKOS TOBORZÓ! - Veszprémi Farkasok HKK Társaság

 Nagy lelkesedéssel hívjuk az érdeklődőket, leendő játékosainkat a Veszprémi Farkasok HKK Társaságba. De mi is az a HKK? Hatalom Kártyái Kártyajáték, egy gyűjthető stratégiai (fantasy) kártyajáték. Angolul Trading Card Game (TCG). Sok ilyen jellegű játék van, különböző stílusokban, mint fantasy, scifi, anime, disney (nem vicc), stb. Korhatár kb. 12 éves kortól a szépkorúságig. Van 10-en éves és van 60 év feletti játékos is a sorainkban.



Ez a kezdeményezés jelenleg nem üzleti célú. Egyelőre nincs hivatalos civil szervezetünk sem. Nincs tagdíj. Célunk, hogy megismertessünk másokat a játékkal. Ehhez nem szükséges anyagi befektetés, mivel a jelentkezőknek ingyen kezdő lapkészletet adunk ajándékba, amelyeket természetbeni adományokból fedezünk. Persze, ha valaki úgy gondolja, hogy további lapkészletre van szüksége, ezek beszerzése nem tiltott. Ha valaki nem gyűjti, csupán a játékra akar koncentrálni, nem szükséges jelentős összegeket befektetnie.

A Budapest Kőbánya "KÖKI" csapatát és vezetőjét Tóth Istvánt példaképünknek tekintjük, az Ő nyomdokain szeretnénk haladni. Azt szeretnénk, hogy itt helyben, Veszprém vármegyében is legyen lehetőség játszani, aki szeretne, annak versenyen részt venni. Helyi és országos versenyek, Nemzeti Bajnokság is van HKK-ban.

Mire jó ez a játék? Arra, hogy amíg játszunk vele jól érezzük magunkat. Arra, hogy közösséget teremtsen azok számára akik ezt igénylik. Arra, hogy a fiatalok szövegértési, matematikai kompetenciáját, logikai gondolkodását játékos formában fejlessze, illetve az idősebb korosztályok szellemi tréningje ilyen formában is prevenciós céllal elérhető legyen. Mint sok-sok elfoglaltság, semmi sem jó, ha túlzásba visszük. Havi 1 klubdélutánban gondolkodunk jelenleg.

Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává.

Miért ezt a játékot választottuk? Mert stabil, több, mint 30 éves háttere van, vélhetően egyik pillanatról a másikra nem fog megszűnni. Magyar nyelven készül, a játékszabály alapok gyorsan elsajátíthatóak, de egyre jobban lehet benne fejlődni, a bonyolultabb stratégiák felé haladni.

Röviden a játékról:

Párban játszák, egymás legyőzése a cél, akárcsak a sakkban. Mindenki egyedi paklival készül a játékra, a pakli összeállítására szabályok vonatkoznak. Fontos a fairplay. Mint a szerepjátékokban általában, az erőforrásokat számszerűen vezetjük, pl. (É)leterő(P)ont, röviden ÉP, (V)arázs(P)ont, röviden VP. Ha az egyik fél ÉPje elfogy vesztett. Vannak a játékban alternatív győzelmi lehetőségek is, de kezdetben erre még nem koncentrálunk. A lapok különböző szereplőket (kalandorok, szörnyek, stb.), tárgyakat, építményeket, és  mivel fantasy játékról van szó, varázslatokat testesítenek meg. Ezek segítségével lehet az ellenféllel megküzdeni.

Akinek felkeltettük az érdeklődését a következő facebook csoportban jelentkezhet:

Veszprémi farkasok HKK csoport

Vagy a következő elérhetőségeken kérdezhet:

fafrublogger@gmail.com

Vagy a Farkas módra - HKK facebook oldalon messengeren.

Üdvözlettel,

Farkas Csaba 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A HKK Odüsszeusza

Ó mifóliazéria ...