Egy random csata menete

 Nézzünk meg egy random csata lehetséges kimeneteleit. Fejjel lefelé a védők sorakoznak fel, velük szemben pedig a támadók. Tehát a védekező bónusz +1 életerő, +1 sebzés mindhárom őrposztban lévő védekező lénynél érvényesül. Tehát balról jobbra haladva 1/2, 5/5, 8/2.

A jelzőket korábban átvettük. A narancssárga pajzs illetve buzogány a mágikus védelem illetve támadás. M. védelmű lényt csak m. támadással rendelkező lény tud megsebezni. "Sima" támadóval megütheti, de nem sebződik.


A cél, hogy úgy bontsuk meg a védelmet, hogy nekünk minél kevesebb veszteségünk legyen, az ellenfélnek minnél nagyobb. A stratégiai visszavonulástól most eltekintünk. :) 
Átnézve a lények tulajdonságait és értékeit én a következőképpen jelölném ki a támadókat:

1. Éjpók üti druida mestert
2. Plazmahányó üti Nadine-t
3. Szeráfot nem jelölöm ki támadónak.

Az ellenfél nincs döntése kire üt vissza, mivel 1-1 lénnyel támadom 1-1 lényét, ütés fázisban. Sem én, sem az ellenfél nem nem használ azonnali hatást vagy lapokat. Lezajlik a harc.

1. Éjpók üti Druida mestert aki nem hal meg, mivel 2 aktuális épje marad, (5-3), viszont kap 3 méregjelzőt! Így a következő kör előkészítő fázisában leesik az asztalról gyűjtőbe, mivel akkor már 4 méregjelző lesz rajta és nincs védekező bónusza. Az éjpók mágikusan véd, tehát a Druida mester nem tudja megsebezni.
2. A résföldi plazmahányóval megütöm Nadine-t ő megy majd a levesbe 0 épvel, a plazmahányó is -6 ép vel. Az ám, de a plazmahányó K képességének feltétele teljesült, amely ebben az esetben egy automatikus képesség és eldönthetem ki sebződik 2 ÉP-t. Én a Sheran védősárkányát választom (a mágikus védelem buzogányos ütésre vonatkozik), így ez a szörny is gyűjtőbe kerül. 
3. Szeráf pihen.

Jöhetnek az életmentő azonnali cselekvések, ha tudunk ilyet, most nem tudunk. Lehetne gyógyítani a lények épjét, hogy ne haljanak meg. Ha ez nem megy akkor esnek ki a gyűjtőbe, ellenfél kapja a leszedett lény szörnykomponensét (a csont a lapon). Csak a sárkányból lehet kinyerni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A HKK Odüsszeusza

Ó mifóliazéria ...

JÁTÉKOS TOBORZÓ! - Veszprémi Farkasok HKK Társaság