"Utálom a mágiját!.."

 "Utálom a mágiját!.." Mondta Lord Kovács József :)


Most arról beszélnénk kicsit, hogy miként lehet a HKK-ban a varázslatok ellen (de nem csak azok ellen) védekezni.

Anti-mágia 0; 1; 2; stb.

Ez egy dobatós lapképesség. Neked és ellenfelednek is annyi varázslatot kell dobnia a kezéből, amennyi az antimágia értéke. Ha 0, akkor nem kell dobni. Mire jó ez? Ez a képesség nem csak dobat, hanem, ha antimágiás lapot játszol ki arra nem lehet varázslat kijátszásával reagálni (azonnali reakció).
A lap kijátszója a semmibe dobja a lapokat, az ellenfél pedig a gyűjtőbe. Ha nincs dobható lap a kezedben, vagy nincs annyi mint az antimágia értéke, akkor a kezedet* az ellenfélnek meg kell mutatnod.

Azonnali, reakció lap, semlegesítés

Az azonnali reakció lap az azonnali lap altípusa. A reakció az egyik legbonyolultabb fogalom a HKK-ban. Most csak egyszerűsítve beszélünk róla.
Kizárólag az számít reakciónak, aminek reakció az altípusa vagy szövege szerint megakadályoz valamit vagy valami nem jön létre; semlegesít; szövege reakciónak minősíti.
A reakció hatása mindíg előbb jön létre, mint a cselekvés amire reagáltak. A legegyszerűbb a lapkijátszás, amit a "megakadályoz" szó jelöl. "Nem jön létre, hanem a gyűjtőbe kerül."
Egy reakció altípusú lappal önálló cselekvésnek nem minősülő eseményekre is lehet reagálni. Pl. megakadályozol egy azonnali reakció lapot.

Semlegesítés lap esetén is reakció történik, kijátszást akadályoz meg, azonban ilyenkor sem gyűjtőbe kerül, hanem típustól függően viselkedik. Pl. a lény a tartalékodba kerül. Normál kijátszás esetén akkor játszhatod ki, amikor rendesen (saját kör, fő fázis), ha semlegesítésként játszod ki, az lehet az ellenfél körében is.

Ezek a lapok vonatkozhatnak nem varázslat lapokra is.

Anti-semlegesítés 0; 1; 2; stb.

Ez egy dobatós lapképesség. Neked és ellenfelednek is annyi semlegesítést kell dobnia a kezéből, amennyi az antisemlegesítés értéke. Ha 0, akkor nem kell dobni. Mire jó ez? Ez a képesség nem csak dobat, hanem, ha antisemlegesítéses lapot játszol ki arra nem lehet semlegesítés kijátszásával reagálni (azonnali reakció).
A lap kijátszója a semmibe dobja a lapokat, az ellenfél pedig a gyűjtőbe. Ha nincs dobható lap a kezedben, vagy nincs annyi mint az antisemlegesítés értéke, akkor a kezedet* az ellenfélnek meg kell mutatnod. (Ezt a kódex nem írja a 134.15 pontban, de csak így logikus)

Blokkolás X

Ez a képesség az ellenfél max. VP-t csökkenti X-el. Egy lap blokkolás képességét nem lehet másik lappal másolni. Ez kicsit kakukktojás, mint varázslatok elleni védekezés, de próbálj 0 max VP-vel varázslatot kijátszani ;)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A HKK Odüsszeusza

Ó mifóliazéria ...

JÁTÉKOS TOBORZÓ! - Veszprémi Farkasok HKK Társaság