"Gyertek, hív Bob, építkezzünk! Gyertek, hív Bob, kezdjük hát!"

 Építmények

"Gyertek, hív Bob, építkezzünk! Gyertek, hív Bob, kezdjük hát!" :)

Ha kisgyermekes apuka vagy anyuka vagy, ez a dalocska ismerős lehet. Megmondom őszintén, hogy házfelújítás közben nem volt olyan izgalmas ezt a mesét nézni... ;)

Biztos kitaláltátok már, hogy az építményekről lesz szó. A HKK-ban az építmények strukturális ponttal (SP és egy pajzsban van jelölve) rendelkező, tartalékban elhelyezkedő permanensek. Rendelkezhetnek altípussal, jelenleg az egyetlen 3 évnél nem régebbi lapokon előforduló építmény altípus a hajó.

Az építmények idézési költsége jellemzően építő (egy bástya jelben számok), zanszilánk, vagy nekron. Az építő jellemzően egy aktív, tartalékban lévő lény és ha építkezel vele akkor passziválnod kell. Építmények passzívan és aktívan is játékba kerülhetnek, bár nem repülnek, de ezt is szárnyakkal jelölik a lapokon.

Ellentétben a lényekkel, passzív épületek képességei nem működnek, kivéve a kijátszáskori képességek.

Építményt lehet rombolni az őrposzton átütő lényekkel, akárhány lénnyel lehet egy építményt ütni, nem csak kettővel egyszerre. Counter lapokkal is kezelhetőek (:)) 







A flotta

Játékban lévő hajóid összességét flottának nevezzük, ha a flottád hajóinak alap SP összege 20-al nagyobb, mint az ellenfélé, megnyerted a játékot. Tehát, ha az ellenfélnek nincs flottája, akkor 20. Itt nem alternatív győzelem lapról, hanem alternatív győzelelem szabályról van szó, ami az egyes hajó lapokon nincs külön feltüntetve.
Lapleszedő lapok elsőre passziválják a hajódat, s csak passzyív hajót lehet még egy ilyen vagy hasonló forrással leszedni. A sebző forrásokra ez nem vonatkozik. Tehát, ha a bűvös tigrissel 2 célpont lap a gyűjtőbe kerül,és pl. az egyik hajó, akkor az passzivizálódik. Ha egy másik lappal, pl. a természet rendjével ismét ezt a hajót célzod, immár passzívan, akkor le tudod szedni.
Sebző forrás, pl a mélység szülötte. Itt a passziválós szabály nem él, a strukturális pont veszteséget azonnal elszenvedi a hajó. Ha egy lap csak célpontot ír, ez egy egyszerűsítés és minden sebződhető lap, lény, építmény, sebezhető, rombolható vele.

Remélem kedvet kaptatok ahhoz, hogy az építményeket is kipróbáljátok a pakliban.

Kellemes böngészést, jó pakliépítést kívánok!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A HKK Odüsszeusza

Ó mifóliazéria ...

JÁTÉKOS TOBORZÓ! - Veszprémi Farkasok HKK Társaság