Pakliépítés kezdőknek 2.

Ha telefonon nézed forgasd el a képernyőt. ;)

 
Hamarosan a 2. klubnapunk következik, ahol tovább tanuljuk az 50 lapos gyakori pakliban felbukkanó lapok eddig még ismeretlen képességeit, működését. Ezt követően minden kedves klubtagunk számára annak lehetőségét szeretnénk biztosítani, hogy tudjon összerakni egy versenykiírásnak megfelelő, működőképes paklit. Ehhez szolgálunk most is tanácsokkal, de nem csak azzal, hanem a későbbiekben lapokkal is, többek között követőkkel.

Emlékeztek a korábbi posztban említett egyik kérdésre?

"Milyen követőt használjak? Használjak követőt? Ha nem használsz, az elején 5 lapot húzol. Ha használsz ez csökkenhet (általában 4 lapot húzhatsz.)"

Azoknál az alfa pakliknál, ahol a csomag követővel jelent meg kötelező az a követőt használni, ami a kiadáshoz tartozik. Pl. Ősi sárkányok alfa - Sárkányúrnő követő. A többieknél szabadon választhatunk. Én erőssen ajánlom, hogy használjatok követőt.

 

Korlátozott mértékben, de igyekszünk ebben segíteni, ha valakinek még nincs követő lapja. 

A továbbiakban az általánosan jól használható követők mellé írok némi véleményt.







Orkos alfához az alfás verzió

(8Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: Péter első levele 5. fejezet)
Nagyon illik az illusztrációhoz :)
Vérfarkasos alfa követője.
Ezt hagyjuk egyelőre
Ha össze tudsz rakni egy majdnem egyszínű tharr paklit, olyan alfából amiben van ez a szín (a kötelező 15 lap miatt lehet bele kell tenni néhány nem tharr lapot az alfából) jó lehet. Szörnykomponensre alapuló paklihoz!

Kiindulópont, alfa pakli Mágusok, Fagymágus, jeges sóhaj lap. Beszúrtam a "hideg" lapokat gyakoriból. Ngy és ritka kell hozzá, hogy működjön.

Aki hajókkal próbálkozna, ez is egy lehetőség.
Kalandozós paklit lehet építeni az utóbb megjelent 6 alfa valamelyikéből, ha régebbi kalandozós alfa pakli nincs meg, és ugye általában úgy van, hogy nincs.
Tehát Felfedezők, Kereskedők, Druidák, Mágusok, Boszorkányok. Kivétel a tengeri rablók, abból kalózosat lehet :)
túl spec még.
Szirénes paklit össze lehet hozni a varázslényekre vagy felfedezőkre alapozva sztem.  a 15 alfa lapból ugyan csak 3 lesz szirén, de a többi lehet nem lény lap ebből és további 12 gyakorit lapot tudsz betenni szirén lényt a 20-ból, valamint a maradék 15 bármilyen lapba pedig van sok ngy, ritka szirén lap.
Tesztelni kell mennyire működik...
Egy reakciómentes pakli segítője lehet ez a lap.
Sheran lapokat tartalmazó alfahoz mérgező lapokat válogatva igazi innyencség ez a követő. Tapasztaltabb játékos próbálja ki inkább.
Inkább tapasztaltabb játékos próbálja ki
Ez a lap nagyon megbízható, ha építeni akarsz.
Horda taktitákoz ideális, 2 és magasabb ÉP-jű (minél magasabb annál jobb) lényekből, tokenekből összerakott támadó sort "tápol."
Káoszhorda paklihoz
passz
A bűbájt (varázslatot, hisz akkor a bűbájt is) tartalmazó és tápoló alfáknál használható, pl. boszorkányok, 
Szuper kis építményes követő
Aki csak gyakori lapokból állítja össze egyelőre a pakliját, ideális választás. A második körtől élő képessége különösen szuper.
Egyik kedvenc követőm. Körönként 1 jelzőt meneszt a játékból, nagyon erős tud ez lenni. Olcsó pakliban többségben lévő  lényekkel (2/3) fenn lehet tartani a plusz 1 laphúzást is.
Ennek van alfa verziója, goblin alfánál kötelező
Tüzes lapokhoz használható, én az illusztrációját utálom. De ha a tüzes alfához van saját követő kiadva, akkor az a kötelező.
Szuper gyógyító követő, 2 lap per kör kijátszás! Ezt tokenezéssel is lehet pl. ellensúlyozni.





Jaj, elég ijesztő egy alak. 3-4 körre tervezve érj el vele 10-15 jelzőt, akkor érdemes erre paklit alapozni.

Magáért beszél, ha nincs ötleted de alfából és zénbél akarod összerakni a paklit, ideális választás-.

















Tengeri rablók alfából építhető pakli ezzel a követővel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A HKK Odüsszeusza

Ó mifóliazéria ...

JÁTÉKOS TOBORZÓ! - Veszprémi Farkasok HKK Társaság